Bubenečská 308/13
Praha 6 - BubenečPo - Pá / 8:00 - 19:00
Sobota / 9:00 - 15:00
Přijímáme platební karty Visa a MasterCard.
vícePokud chcete na Valentýnské večeři opravdu zapůsobit, není nic jednoduššího než pořádný steak z vyzrálého hovězího.
Prvního kroku, tedy nakrájet maso na stejně velké plátky, Vás ušetřil náš řezník. Na prodejně společně vyberete maso, které se Vám nejvíce líbí a řezník z něj připraví kolik plátku budete chtít. Následně je zdarma zavakuuje, takže déle vydrží a vy máte o starost méně!
Troubu rozehřejte na 170 °C a maso vyndejte z lednice a nechte ho při pokojové teplotě ideálně 30 minut. Maso osolte, opepřete a rukou do něj vmasírujte olej. Nezapomeňte si pořádně rozpálit pánev. Sušené houby zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut změknout.
Do pánve položte steaky, které opečte z každé strany přibližně 2 minuty. Na maso dejte rozmarýn a dvě kostičky másla. Pánev vložte do trouby na asi 8 - 10 minut. Poté nechte steak ještě pár minut odpočívat, je to důležité, aby všechna šťáva zůstala uvnitř a steak byl krásně šťavnatý a dokonalý :)
Posledním bonusovým krokem je houbová omáčka. V kastrolu zpěníme lžíci másla, přidáme šalotku a necháme zesklovatět. Poté vložíme očištěné žampióny či hříbky, pokrájené na plátky. Orestované houby zalijeme smetanou a přidáme i změklé sušené houby, které jsme si připravili. Omáčku mícháme dokud nám nezhoustne, přidáme sůl a pepř podle chuti.