Steak s hříbkovou omáčkou – Meatpoint

Steak s hříbkovou omáčkou

Pokud chcete na Valentýnské večeři opravdu zapůsobit, není nic jednoduššího než pořádný steak z vyzrálého hovězího.

45 minut
Malá náročnost

Ingredience pro porce

  • Nízký roštěnec4 ks
  • Olivový olej — 2 lžíce
  • Větvička čerstvého tymiánu — 4 ks
  • Šalotka — 2 ks
  • Sušené houby — 40 g
  • Žampióny nebo hříbky — 140 g
  • Smetana 33% — 80 ml
  • Máslo — 100 g
  • Čerstvě mletý pepř — 2 ks
  • Mořská sůl — 2 ks

Krok 1

Prvního kroku, tedy nakrájet maso na stejně velké plátky, Vás ušetřil náš řezník. Na prodejně společně vyberete maso, které se Vám nejvíce líbí a řezník z něj připraví kolik plátku budete chtít. Následně je zdarma zavakuuje, takže déle vydrží a vy máte o starost méně!

Steak s hříbkovou omáčkou Recept - Krok 1

Krok 2

Troubu rozehřejte na 170 °C a maso vyndejte z lednice a nechte ho při pokojové teplotě ideálně 30 minut. Maso osolte, opepřete a rukou do něj vmasírujte olej. Nezapomeňte si pořádně rozpálit pánev. Sušené houby zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut změknout.

Steak s hříbkovou omáčkou Recept - Krok 2

Krok 3

Do pánve položte steaky, které opečte z každé strany přibližně 2 minuty. Na maso dejte rozmarýn a dvě kostičky másla. Pánev vložte do trouby na asi 8 - 10 minut. Poté nechte steak ještě pár minut odpočívat, je to důležité, aby všechna šťáva zůstala uvnitř a steak byl krásně šťavnatý a dokonalý :)

Steak s hříbkovou omáčkou Recept - Krok 3

Krok 4

Posledním bonusovým krokem je houbová omáčka. V kastrolu zpěníme lžíci másla, přidáme šalotku a necháme zesklovatět. Poté vložíme očištěné žampióny či hříbky, pokrájené na plátky. Orestované houby zalijeme smetanou a přidáme i změklé sušené houby, které jsme si připravili. Omáčku mícháme dokud nám nezhoustne, přidáme sůl a pepř podle chuti.

Steak s hříbkovou omáčkou Recept - Krok 4

Dobrou chuť!

Vyzrálé hovězí