Bubenečská 308/13
Praha 6 - BubenečPo - Pá / 7:30 - 19:00
Sobota / 9:00 - 15:00
Přijímáme platební karty Visa a MasterCard.
víceJednoduchý recept, jak si připravit křehké a chutné maso, které se Vám bude rozpadat na jazyku a navíc pustí šťávu, díky které dostane omáčka nezaměnitelnou chuť.
Ve velkém hrnci rozpalte sádlo a osolené a opepřené maso nechte ze všech stran pořádně zatáhnout. Zatažené maso přesuňte do litinového vysokého pekáče společně s nakrájenou cibulí, česnekem a svazkem několika větviček tymiánu.
Rozehřejte si troubu na 150 °C, maso podlijte vínem s vývarem. Maso musí být z větší části potopené. Naše vyzrálé maso pomalu pečte asi 2-3 hodiny dle výkonu trouby a velikosti pekáče. Průběžně maso podlévejte, případně přidejte trochu vývaru. Větvičku tymiánu ideálně vyndejte po 30 minutách, ať omáčka není moc aromatická.
Oloupanou mrkev do pekáče přidejte až ke konci, aby se nerozvařila. Pečte do změknutí. Omáčku z masa si můžete zahustit oříškem másla s hladkou moukou. Je dobré omáčku lehce promixovat (mrkev a maso dejte na druhý konec pekáčku).
K masu se výborně hodí bramborová kaše a z mrkve pomocí škrabky můžete vytvořte tenké plátky, které krásně ozdobí talíř.