Bubenečská 308/13
Praha 6 - BubenečPo - Pá / 8:00 - 19:00
Sobota / 9:00 - 15:00
Přijímáme platební karty Visa a MasterCard.
víceJe základem mnoha dalších jídel, protože jim dává chuť a barvu, a přesto bývá nejčastěji šizen náhražkou. Pojďme si ho ale uvařit spolu - poctivě!
Začněte tím, že maso s kostí zapečete v troubě - na 200 stupňů přibližně po dobu 20 minut. Díky tomu nebude vývar zakalený, a zároveň bude jeho chuť intenzivnější. Mezitím si připravte velký hrnec, ve kterém lehce osmahněte koření, aby se uvolnila jeho vůně. Přidejte upečené maso a kosti a pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer - podle Vaší chuti). Pokud je zelenina dobře omytá, není nutné slupky vyhazovat, ale můžete je dát také do hrnce - jsou aromatické a dají vývaru barvu a chuť. Nakonec zalijte studenou vodou.
Přiveďte vodu postupně k varu a poté nechte několik hodin vařit lehce pod bodem varu - vývar by měl lehce probublávat a postupně se redukovat. Z toho důvodu vývar vařte bez pokličky. Postupným opařováním vody docílíte opravdu silného vývaru.
Po uvaření vývar zceďte. Maso oberte z kostí a použijte do polévky. Pokud vám vývar přijde stále málo čirý, přidejte do zchladlého vývaru vyšlehané vaječné bílky a poté opět přiveďte vývar k varu. Bílky na sebe nachytají nečistoty a po jejich odstranění zůstane čirý vývar. Pokud budete rovnou obědvat, dosolte a ozdobte petrželkou.