Bubenečská 308/13
Praha 6 - BubenečPo - Pá / 8:00 - 19:00
Sobota / 9:00 - 15:00
Přijímáme platební karty Visa a MasterCard.
víceTradiční italská kuchyně v sobě skrývá víc než jenom těstoviny. Pojďte s námi vyzkoušet skvělý recept z oblasti Milána!
Nejprve si připravíme maso. Ossobuco (neboli italsky "kost s dírou") pochází z telecího kolena, krájí se napříč i s kostí z kližky. Jednotlivé plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, do kterého plátky obaleného masa vložíme. Opečeme dozlatova z obou stran a maso odložíme stranou.
Do pánve s výpekem z masa přidáme 40 gramů másla a jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Tu necháme zesklovatět, poté přidáme pepř a podlijeme 300 ml bílého vína. Necháme víno zredukovat a přidáme půl litru hovězího vývaru (recept na ten nejlepší vývar naleznete zde). Vrátíme maso na pánev s omáčkou a necháme pod pokličkou přibližně hodinu a půl.
Zatímco se maso vaří, připravíme si gremolátu, která nám chuť posune na novou úroveň. Nasekáme hladkolistou petrželku nadrobno, přidáme citronovou kůru a jemně nasekaný česnek. Gremolatu přidáme k masu těsně před dokončením.
Teď už zbývá pouze příloha - šafránové risotto. Ve vyšším hrnci rozpustíme 40 gramů připraveného másla a orestujeme na něm jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme rýži a chvíli restujeme společně s cibulí. Podlijeme 150 mililitry bílého vína a směs důkladně promícháme. Postupně rýži podléváme litrem vývaru po naběračkách a pokaždé ji necháme, aby vstřebala všechnu tekutinu. To trvá to cca 20 minut - pozor, nesmí se vařit příliš prudce.. Nakonec přidáme šafrán a dobře rozmícháme, dokud není risotto krásně žluté. Přidáme 40 gramů másla a nastrouhaný parmazán, dobře promícháme a necháme mimo plamen pod pokličkou cca 5 minut odstát.