Letní plněný hanger steak – Meatpoint

Letní plněný hanger steak

Rychlé a jednoduché letní jídlo z vyzrálého hanger steaku, kterým všechny u stolu ohromíte.

30 minut
Malá náročnost

Ingredience pro porce

  • Hanger0.6 kg
  • Olivový olej — 2 lžíce
  • Parmezán — 100 g
  • Čerstvý špenát — 1 dle chuti
  • Kůra z BIO citronu — 1 dle chuti
  • Petrželka — 1 dle chuti
  • Sůl — 1 dle chuti
  • Čerstvý pepř — 1 dle chuti
  • Potravinářský provázek — 1 ks

Krok 1

Ještě než se pustíte do přípravy, tak hanger steak minimálně půl hodiny předem vyndejte z lednice, aby nedošlo k prudké změně teplot při pečení. Maso osušte papírovou utěrkou a poté přes potravinou folii rozprostřete prsty vlákna na tloušťku cca 1 cm a do obdélníkového tvaru. Naše vyzrálé hovězí není potřeba příliš kořenit, vystačíte si se solí a pepřem, které společně s olejem vetřete do masa.

Letní plněný hanger steak Recept - Krok 1

Krok 2

Náplň budete postupně a rovnoměrně vrstvit na steak. Dbejte na to, že vlákna směřují po krátké straně kvůli následnému krájení. Plnit začnete nastrouhaným parmezánem. Doporučujeme z každé strany nechat asi 2 cm volné místo, které budete potřebovat při rolování. Dále vrstvěte čerstvý špenát a zastrouhejte ho citronovou kůrou nejlépe z BIO citrusu, jehož kůra není chemicky ošetřená. V opačném případě citron důkladně omyjte. Nakonec přidejte čerstvou petrželku.

Letní plněný hanger steak Recept - Krok 2

Krok 3

Začněte rolovat z kratší strany celou dobu dbejte na to, že rolujete rovnoměrně a dostatečně maso utahujete. Kotouče by měly být široké asi 5 cm. Aby se nerozpadly, každý zajistěte provázkem či špejlí. Ostrým nožem potom nakrájejte roládu na jednotlivé kotouče.

Letní plněný hanger steak Recept - Krok 3

Krok 4

Kotouče nechte nejprve zatáhnout na středně rozehřáté pánvi a troše oleje z každé strany asi 2-3 minuty. Poté je přesuňte do trouby vyhřáté na 190 stupňů přibližně na 10-20 minut podle tloušťky masa. Po vyjmutí z trouby nechte kotouče asi 10 minut odpočívat pod alobalem.

Letní plněný hanger steak Recept - Krok 4

Krok 5

Před podáváním odstraňte provázek či špejli. Jako přílohu si můžete připravit hranolky či pečené brambory, čerstvou bagetku a váš oblíbený salát. Tak dobrou chuť!

Letní plněný hanger steak Recept - Krok 5

Dobrou chuť!

Vyzrálé hovězí