Bubenečská 308/13
Praha 6 - BubenečPo - Pá / 8:00 - 19:00
Sobota / 9:00 - 15:00
Přijímáme platební karty Visa a MasterCard.
víceRychlé a jednoduché letní jídlo z vyzrálého hanger steaku, kterým všechny u stolu ohromíte.
Ještě než se pustíte do přípravy, tak hanger steak minimálně půl hodiny předem vyndejte z lednice, aby nedošlo k prudké změně teplot při pečení. Maso osušte papírovou utěrkou a poté přes potravinou folii rozprostřete prsty vlákna na tloušťku cca 1 cm a do obdélníkového tvaru. Naše vyzrálé hovězí není potřeba příliš kořenit, vystačíte si se solí a pepřem, které společně s olejem vetřete do masa.
Náplň budete postupně a rovnoměrně vrstvit na steak. Dbejte na to, že vlákna směřují po krátké straně kvůli následnému krájení. Plnit začnete nastrouhaným parmezánem. Doporučujeme z každé strany nechat asi 2 cm volné místo, které budete potřebovat při rolování. Dále vrstvěte čerstvý špenát a zastrouhejte ho citronovou kůrou nejlépe z BIO citrusu, jehož kůra není chemicky ošetřená. V opačném případě citron důkladně omyjte. Nakonec přidejte čerstvou petrželku.
Začněte rolovat z kratší strany celou dobu dbejte na to, že rolujete rovnoměrně a dostatečně maso utahujete. Kotouče by měly být široké asi 5 cm. Aby se nerozpadly, každý zajistěte provázkem či špejlí. Ostrým nožem potom nakrájejte roládu na jednotlivé kotouče.
Kotouče nechte nejprve zatáhnout na středně rozehřáté pánvi a troše oleje z každé strany asi 2-3 minuty. Poté je přesuňte do trouby vyhřáté na 190 stupňů přibližně na 10-20 minut podle tloušťky masa. Po vyjmutí z trouby nechte kotouče asi 10 minut odpočívat pod alobalem.
Před podáváním odstraňte provázek či špejli. Jako přílohu si můžete připravit hranolky či pečené brambory, čerstvou bagetku a váš oblíbený salát. Tak dobrou chuť!