Hovězí steak z květové špičky s pepřovou omáčkou – Meatpoint

Hovězí steak z květové špičky s pepřovou omáčkou

Překvapte svou drahou polovičku skvělou večeří!

30 minut
Malá náročnost

Ingredience pro porce

    Steak

  • Hovězí květová špička1 ks
  • Olivový olej — 1 lžíce
  • Máslo — 20 g
  • Česnek — 6-10 stroužků
  • Rozmarýn — dle chuti
  • Tymián — dle chuti
  • Hrubozrnná sůl — dle chuti
  • Pepř — dle chuti
  • Pepřová omáčka

  • Nakládaný zelený pepř — 3 lžíce
  • Smetana ke šlehání 31% — 250 ml
  • Dijonská hořčice — 1 lžička
  • Sůl — dle chuti
  • Fazolové lusky

  • Čerstvé fazolové lusky — 300 g
  • Anglická slanina — 100 g

Základem pro přípravu šťavnatého steaku je kvalitní vyzrálé hovězí. S výběrem toho správného kusu masa vám poradí naši řezníci z Meatpointu, kteří doporučují steak z květové špičky. Výtečný steak s jednoduchou pepřovou omáčkou a fazolovými lusky si tak snadno připravíte i doma!

Krok 1

Nejprve je třeba květovou špičku naporcovat na 2-3 cm vysoké plátky. Hovězí maso krájejte vždy přes vlákno, aby steaky nebyly tuhé. Připravené porce osušte papírovou utěrkou.

Hovězí steak z květové špičky s pepřovou omáčkou Recept - Krok 1

Krok 2

Následně steaky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete dle chuti. Na pánvi nechte rozpustit kousek másla s olivovým olejem. Během toho 6-10 stroužků česneku rozmáčkněte širokým nožem. Tento krok vám nejen usnadní jeho loupání, ale také díky tomu pustí svoji šťávu a zvýrazní se tím jeho chuť. Poté oloupaný a rozmačkaný česnek vložte na připravenou pánev a přidejte čerstvý rozmarýn a tymián. Bylinky s česnekem se v tuku rozvozní a zintenzivní svoji chuť.

Hovězí steak z květové špičky s pepřovou omáčkou Recept - Krok 2

Krok 3

Ve chvíli, kdy česnek začne chytat zlatou barvu, přidejte okořeněný steak a opečte ho ze všech stran. Během pečení doporučujeme maso polévat zbylým tukem na pánvi. Nechte steak na pánvi pár minut a poté ho z ní sejměte a nechte na prkénku cca 10 minut odpočívat. Do výpeku ze steaku přidejte zelený pepř bez nálevu, po chvilce ho zalijte smetanou ke šlehání a přidejte 1 lžičku dijonské hořčice. Omáčku osolte dle chuti a nechte pár minut vařit. Na vedlejší pánvi si mezitím osmahněte na kostičky nakrájenou plátkovou slaninu a přidejte čerstvé fazolové lusky, které předtím opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Pak už stačí jen vše naservírovat a je hotovo :).

Hovězí steak z květové špičky s pepřovou omáčkou Recept - Krok 3

Krok 4

Šťavnatý steak s pepřovou omáčkou a netradiční přílohou v podobě fazolových lusků vám v kombinaci s červeným vínem zajistí příjemný večer. Doporučujeme odrůdu Primitivo, kterou také seženete u nás v Meatpointu!

Hovězí steak z květové špičky s pepřovou omáčkou Recept - Krok 4

Dobrou chuť!

Vyzrálé hovězí