Bubenečská 308/13
Praha 6 - BubenečPo - Pá / 8:00 - 19:00
Sobota / 9:00 - 15:00
Přijímáme platební karty Visa a MasterCard.
vícePřekvapte svou drahou polovičku skvělou večeří!
Základem pro přípravu šťavnatého steaku je kvalitní vyzrálé hovězí. S výběrem toho správného kusu masa vám poradí naši řezníci z Meatpointu, kteří doporučují steak z květové špičky. Výtečný steak s jednoduchou pepřovou omáčkou a fazolovými lusky si tak snadno připravíte i doma!
Nejprve je třeba květovou špičku naporcovat na 2-3 cm vysoké plátky. Hovězí maso krájejte vždy přes vlákno, aby steaky nebyly tuhé. Připravené porce osušte papírovou utěrkou.
Následně steaky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete dle chuti. Na pánvi nechte rozpustit kousek másla s olivovým olejem. Během toho 6-10 stroužků česneku rozmáčkněte širokým nožem. Tento krok vám nejen usnadní jeho loupání, ale také díky tomu pustí svoji šťávu a zvýrazní se tím jeho chuť. Poté oloupaný a rozmačkaný česnek vložte na připravenou pánev a přidejte čerstvý rozmarýn a tymián. Bylinky s česnekem se v tuku rozvozní a zintenzivní svoji chuť.
Ve chvíli, kdy česnek začne chytat zlatou barvu, přidejte okořeněný steak a opečte ho ze všech stran. Během pečení doporučujeme maso polévat zbylým tukem na pánvi. Nechte steak na pánvi pár minut a poté ho z ní sejměte a nechte na prkénku cca 10 minut odpočívat. Do výpeku ze steaku přidejte zelený pepř bez nálevu, po chvilce ho zalijte smetanou ke šlehání a přidejte 1 lžičku dijonské hořčice. Omáčku osolte dle chuti a nechte pár minut vařit. Na vedlejší pánvi si mezitím osmahněte na kostičky nakrájenou plátkovou slaninu a přidejte čerstvé fazolové lusky, které předtím opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Pak už stačí jen vše naservírovat a je hotovo :).
Šťavnatý steak s pepřovou omáčkou a netradiční přílohou v podobě fazolových lusků vám v kombinaci s červeným vínem zajistí příjemný večer. Doporučujeme odrůdu Primitivo, kterou také seženete u nás v Meatpointu!