Bubenečská 308/13
Praha 6 - BubenečPo - Pá / 8:00 - 19:00
Sobota / 9:00 - 15:00
Přijímáme platební karty Visa a MasterCard.
víceDokonalý steak z hovězího pupku do letních salátů či lehké večeře.
Flank si cca 30 minut před samotným grilováním vyndejte z lednice, aby před grilováním měl pokojovou teplotu. Maso osušte papírovou utěrkou. Vyzrále hovězí není potřeba přehnaně dochucovat, použijte klidně jen sůl a čerstvě namletý pepř, který důkladně společně s olejem vetřete do masa. Maso nechte ještě tak 5-10 minut odpočinout.
Je potřeba gril rozpálit na vysokou teplotu. Flank položte na gril a pečte z obou stran. Podle toho, jak chcete mít maso propečené zvolte dobu grilování. Pro flank steak se nejlépe hodí úprava medium rare (méně krvavý). Je dobré maso otočit pouze jednou a to po 3-4 minutách z každé strany. Nejlepším pomocník bude teploměr, ideální teplota uprostřed masa je mezi 50 a 55 °C.
Po sejmutí Flanku z grilu, pokud máte možnost, dejte steak do alobalu a do předehřáté trouby na 100 °C. Steak by měl v teple odpočívat asi 15 minut. Díky tomu si udrží větší šťavnatost. Flank steak je potřeba nakrájet po vláknech na cca půl centimetrové plátky.
Flank steak si můžete vychutnat samotný nebo v salátu. My jsme si třeba udělali sandwich s rukolou, salátem, rajčátky a jogurtovou zálivkou.