Bubenečská 308/13
Praha 6 - BubenečPo - Pá / 8:00 - 19:00
Sobota / 9:00 - 15:00
Přijímáme platební karty Visa a MasterCard.
vícePřipravit si křehké masové kuličky, je mnohem jednodušší, než složit jakýkoliv nábytek!
Tradičně se masové kuličky vyrábí z mixu vepřového a hovězího masa. Použitím vyzrálého hovězího však docílíte křehkých kuliček i bez použití vepřového. Takže pojďme na to!
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte pečící mísu. Cibulku nakrájejte najemno a opečte dozlatova na pánvi. Poté ve větší míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, vejce, cibulku a nezapomeňte na koření. Pro autentičtější chuť přidejte ¼ lžičky muškátového oříšku. Následně vytvarujte kuličky stejné velikosti, které poskládejte do připravené pečící mísy.
Kuličky pokapejte olejem a pečte cca 10 minut. Pokud máte kuchyňský teploměr, můžete změřit teplotu, která by měla být uvnitř kuliček asi 70 °C. Po vyndání je nechte 5-10 minut odležet a zatím si připravte omáčku.
Kuličky pokapejte olejem a pečte cca 10 minut. Pokud máte kuchyňský teploměr, můžete změřit teplotu, která by měla být uvnitř kuliček asi 70 °C. Po vyndání je nechte 5-10 minut odležet a zatím si připravte omáčku.
Pro přípravu naší krémové omáčky je třeba pouze smíchat všechny ingredience ve větší nádobě. Nezapomeňte na smetanu, která dodává omáčce dokonalou chuť a krémovost. Následně směs důkladně promíchejte metlou. Dále si rozhřejte větší pánev, do které směs nalijte a povařte na mírném ohni. Omáčku nechte probublávat asi 5 minut.
Kuličky servírujte s vaší oblíbenou přílohou a vše polijte omáčkou. No a pokud chcete mít opravdu autentický nábytkářský gastro zážitek, tak k tomu přijdete brusinkovou omáčkou. Mimochodem, pokud nemáte cestu ani do Bubenče, ani na Harfu, naše vyzrálé mleté a další masa si můžete objednat až domů: [https://www.rohlik.cz/c300114219-meatpoint](https://www.rohlik.cz/c300114219-meatpoint).