Salsiccia s pastou a liškami – Meatpoint

Salsiccia s pastou a liškami

Dopřejte si italskou pochoutku z farmářských klobásek Salsiccia a aromatickými houbami.

30 minut
Malá náročnost

Ingredience pro porce

  • Salsiccia Telecí nebo Salsiccia Chilli5 ks
  • Tagliatelle — 400 g
  • Lišky (čím více, tím lépe!) — 100 g
  • Šalotka — 3 ks
  • Hrášek — 100 g
  • Smetana 33% — 250 ml
  • Žloutek — 2 ks
  • Parmezán — 3 lžíce
  • Sůl a pepř — 3 špetky
  • Máslo — 1 lžíce

Krok 1

Na rozpáleném másle necháme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku. Přidáme na kolečka nakrájenou salsiccu, osolíme, opepříme a pomalu orestujeme.

Salsiccia s pastou a liškami Recept - Krok 1

Krok 2

Mezitím, co se nám restuje salsiccia s šalotkou, dáme vařit tagliatelle do vroucí osolené vody a přidáme cca lžíci soli (nebojte se hodně osolit vodu na pastu)

Salsiccia s pastou a liškami Recept - Krok 2

Krok 3

Když je salssicia orestovaná, přidáme hrášek a lišky a krátce podusíme do měkka. Připravíme si smetanu, žloutek a parmezán a důkladně vše zamícháme.

Salsiccia s pastou a liškami Recept - Krok 3

Krok 4

Do pánve přidáme pastu a lehce promícháme. Vše pak zalejeme připravenou směsí ze smetany a chvilku povaříme. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Salsiccia s pastou a liškami Recept - Krok 4

Dobrou chuť!

Vyzrálé hovězí